top of page

     Referat fra bestyrelsesmøde i Snejbjerg Borgerforening d. 29-10-14.

 

Siden sidst har vi afviklet MUH-marked d. 27-9-14. Vi var rigtig godt tilfreds med forløbet. Mange mødte op kl. 10 for at få gratis rundstykker og kaffe.

Flere af stand-holderne er interesserede i at komme igen, så det er sandsynligt, at vi gentager markedet i 2015.

Stemningen var god, og der blev solgt alt lige fra syltetøj, grønkål, bolsjestribede rødbeder, julegæs, bison-kød, fedtegrever, krydderurter og juleting, til fine gaveideer og meget andet. Linedanserne og musikanterne højnede stemningen yderligere. Mange børn blev ansigtsmalet, tegnede dyr i Art'i bussen eller var med til at lave en kalv i papmache´.

 

Foredraget med Jens Ørskov i Snejbjerg Hallens Restaurant 23-10-14, om

 'Snejbjerg fra landsby til sattelitby' var velbesøgt med ca 45 tilhørere. Jens Ørskov gav et humoristisk og interessant indblik i Snejbjerg før og nu.

Efter pausen fortalte han desuden lidt om SPOR: et projekt under udarbejdelse,  bestående af planlagte stier rundt til de historiske steder, vi har i Snejbjerg. Her vil

stå en QR plakat, som fortæller historien, og kan aflæses med en nyere mobiltelefon. Et eksempel er galgebakken, som findes ved vejen mod Studsgård. Mange af de historiske steder er i fare for at gå i glemmebogen, så derfor er arbejdsgruppen i gang med at tale med ældre Snejbjerg borgere, og søge oplysninger i diverse lokalarkiver.

 

Den tidligere omtalte skubbe-ordning for kørestolsbruger på Rosenlund er startet

5-11-14. Hver onsdag kl. 14.30 - ca kl.16, tilbydes kørestolsbrugere at komme en tur ud i den friske luft. For øjeblikket er der 7-8 skubbere. Alle der har lyst og mulighed for at skubbe af og til, kan henvende sig til Frivillig Tjenesten ved Snejbjerg kirke eller Borgerforeningen.

 

                        ________________________________________

 

 

Vi har fået henvendelser fra flere borgere, - bl a om de påtænkte vinmøller kaldet T-18, ved Fonvad. Vi følger med interesse udviklingen og drøfter henvendelsen på næste bestyrelsesmøde,

Desuden er der kommet et forslag om at inddrage interesserede borgere i at studere luftfotos - ' Danmark set fra luften - før Google', omtalt i Herning Folkeblad d. 14-10-14, v Kurt Jørgensen.

Et forslag om at etablere flere bænke rundt i byen, er videresendt til Herning Kommune, som en forespørgsel om råd og vejledning.

 

Hjemmesidereferaterne kan læses i ca 1 år. Ved særlig interesse kan de tidligere referater rekvireres ved henvendelse til borgerforeningen.

bottom of page